Moduletechniek

Nunu moduletechniek


FM2000

Handmatig ingrijpen met de FM2000 module bij technische installaties

De modulen zijn uitgevoerd met een overzichtelijk front, eenvoudige bediening en duidelijke signalering. Door de modulen van een proces bij elkaar te houden ontstaat een overzichtelijk geheel. De status van systeemonderdelen kan worden gepresenteerd door middel van LED-signaleringen.

De modules worden onder andere toegepast voor interventie van installatieonderdelen in installaties voor luchtbehandeling, koeling, verwarming en verlichting.

image

Toepassing

De NUNU interface-modulen uit de serie FM 2000 kunnen worden toegepast in combinatie met gebouwbeheersystemen (GBS), digitale regelaars (Direct Digital Control / DDC) maar ook in combinatie met PLC's (Programmable Logic Controller).

De Modulen vormen een schakel tussen het GBS of DDC en de schakeltechniek en/of veldapparatuur. Met een interface module kunt u een apparaat in de gewenste bedrijfssituatie schakelen of sturen onafhankelijk van het GBSof de DDC. De actuele status wordt op de modulen m.b.v. LED's gesignaleerd en kunnen worden teruggemeld op het GBS of de DDC.

image

Bedieningsgemak

Indien nodig kan men d.m.v. de modulen ingrijpen in het proces waarbij alle bedienings-acties en status uitlezingen geconcentreerd blijven op één plaats in de regelkast.

De ervaring leert dat dit, zowel bij de ervaren servicemonteur als bij incidentele bediening door de minder ervaren gebruiker, als prettig wordt ervaren. De schakelaar-terugmelding maakt het mogelijk een handbediening te signaleren op het gebouwbeheersysteem (GBS) of digitaal regelsysteem (DDC).

Kenmerken

- Eenvoudige bediening en duidelijke signalering d.m.v meerkleuren LED's
- Keuzeschakelaars met duidelijke standindicatie
- Gesloten behuizing
- Overzichtelijk front
- Watchdog-ingang
- Potentiaalvrije uitgangen
- Stuur-ingangen geschikt voor Fase- of Nul-24VAC
- Instellingen eenvoudig d.m.v. dipswitch te wijzigen
- Geschikt voor DIN-rail montage
- Eenvoudig aan te sluiten
- Modules zijn voorzien van CE-markering

Beschikbare FM2000 modules

- FM2100 Eén-kanaals Interface Module
- FM2200 Twee-kanaals Interface Module
- FM2300 Driepunts Interface Module
- FM2400 Signalerings Interface Module
- FM2500 Bi-Stabiel Interface Module
- FM2600 Drukknop Module
- FM2700 Rookmeld Module
- FM2900 Analoog Uitgangs Module

Technische documentatie